Item type |
学位論文 / Thesis or Dissertation(1) |
公開日 |
2020-04-01 |
タイトル |
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タイトル |
Effects of Lactobacillus salivarius WB21 combined with green tea catechins on dental caries, periodontitis, and oral malodor. |
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言語 |
en |
言語 |
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言語 |
eng |
キーワード |
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主題 |
う蝕 |
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主題 |
エピガロカテキンガラート |
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主題 |
Lactobacillus salivarius |
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主題 |
口臭 |
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主題 |
歯周病 |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題 |
Antibiosis |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題 |
Catechin |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題 |
Dental Caries |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題 |
Fusobacterium nucleatum |
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en |
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主題 |
Glucans |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題 |
Halitosis |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題 |
Lactobacillus salivarius |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題 |
Microbial Sensitivity Tests |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題 |
Periodontitis |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題 |
Porphyromonas gingivalis |
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言語 |
en |
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主題 |
Prevotella intermedia |
キーワード |
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en |
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主題 |
Probiotics |
キーワード |
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en |
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主題 |
Streptococcus mutans |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題 |
Tea |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題 |
(-)-Epigallocatechin gallate |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題 |
Oral malodor |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_db06 |
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資源タイプ |
doctoral thesis |
アクセス権 |
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アクセス権 |
open access |
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アクセス権URI |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
著者 |
Higuchi, Takuya
Suzuki, Nao
Nakaya, Seigo
Omagari, Sami
Yoneda, Masahiro
Hanioka, Takashi
Hirofuji, Takao
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抄録 |
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内容記述タイプ |
Abstract |
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内容記述 |
To evaluate the combined use of Lactobacillus salivarius WB21 and (-)-epigallocatechin gallate (EGCg) for oral health maintenance. |
抄録 |
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内容記述タイプ |
Abstract |
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内容記述 |
The effects of L. salivarius WB21 on growth of Streptococcus mutans, the insoluble glucan produced by S. mutans, and on growth of Porphyromonas gingivalis were evaluated in vitro. In addition, the susceptibility of five oral pathogenic bacteria and L. salivarius WB21 to EGCg, the inhibiting effect of EGCg on methyl mercaptan, and the effects of L. salivarius WB21 and EGCg in combination on growth of P. gingivalis were examined. |
抄録 |
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内容記述タイプ |
Abstract |
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内容記述 |
Lactobacillus salivarius WB21 showed concentration-dependent inhibition of the growth of S. mutans. Addition of L. salivarius WB21 inhibited production of the insoluble glucan by S. mutans (p < 0.001). A filtrate of L. salivarius WB21 culture solution inhibited growth of P. gingivalis (p < 0.001 vs. control), and this effect was enhanced when it was used in combination with EGCg (p < 0.001 vs. the addition of L. salivarius WB21). In addition, EGCg directly inhibited methyl mercaptan in a concentration-dependent manner (p < 0.001). Concerning bacterial susceptibility to EGCg, growth of P. gingivalis, Prevotella intermedia, and Fusobacterium nucleatum was inhibited at 2.5 mg/mL of EGCg, while that of L. salivarius WB21 was inhibited at 25 mg/mL EGCg. |
抄録 |
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内容記述タイプ |
Abstract |
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内容記述 |
Our results imply that L. salivarius WB21 may be useful for controlling dental caries, periodontitis, and oral malodor. In addition, the effects of L. salivarius WB21 on periodontitis and oral malodor may be synergistically enhanced by use in combination with EGCg. |
学位名 |
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学位名 |
博士(歯学) |
学位授与大学 |
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学位授与機関識別子 |
37114 |
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学位授与機関名 |
福岡歯科大学 |
学位授与年度 |
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内容記述 |
2019年度 |
学位授与年月日 |
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学位授与年月日 |
2020-03-30 |
報告番号 |
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学位授与番号 |
乙第100号 |
関連サイト |
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識別子タイプ |
DOI |
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関連識別子 |
https://doi.org/10.1016/j.archoralbio.2018.11.027 |
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関連名称 |
ScienceDirect |
著者版フラグ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |